Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yaptıkları zulüme şimdi ses çıkarmazsak bir süre sonra aynı olayı biz de yaşayabiliriz dedi.
Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Öbür taraftan bize de ne diyorlar, 'Erdoğan bu şekilde konuşmamalı', ne yapmalı alkış mı tutmalı. Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Zira biz, 'zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem' diyerek yola çıktık.
Çünkü biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar. Hanzala'yı şehit edenleri biz alkışlayamayız. Birileri şöyle demiş, böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor.
Bizi ilgilendiren, eğer hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacağız" ifadesini kullandı. 'BİZİM KAPIMIZA DAYANACAĞINI BİLİYORUZ' Erdoğan, gençlerle birlikte Filistin'de yaşanan zulme var güçleriyle karşı çıkmayı sürdüreceklerini söyleyerek, şöyle konuştu: "Gençlerimizle birlikte kapımıza sığınanlara veya elimizin ulaştığı tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şayet zulme dilenmek ve mazluma sahip çıkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu da ödemekten asla çekinmeyeceğiz.
Uğrunda gözümüzü kırpmadan ölümün üzerine gitmekte bir an bile tereddüt etmediğimiz bayrağımızda ve ezanımız da sembolleştirme değerlerimiz bunu gerektiriyor. Eğer bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak, yarın sıranın diğer mukaddes şehirlerimize de geleceğini biliyoruz. Eğer bugün Filistin'deki, Suriye'deki, Irak'taki, Libya'daki Karabağ'daki, Türkistan'daki kardeşlerimizin başlarına gelene sessiz kalırsak, yarın aynı zalimlerin bizim kapımıza da dayanacağını çok iyi biliyoruz.
Eğer bugün tarihin üzerimize yüklediği sorumlulukların gereğini fedakarca yerine getirmezsek, üzerinde yaşadığımız toprakları zaten bize çok görenlerin yarın tepemize bineceğini de biliyoruz. Bugün nasıl doğrudan ülkemizi hedef alan PKK'sından FETÖ'süne, terör örgütlerinin hepsinin tepesine biniyorsak, bölgemizi kana ve ateşe bulayanlara karşı da mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Eğer bugün Cudi'de, Gabar’da, Tendürek'te varsak, bütün bunların sebebi bu ülkenin istikbali içindir."
SPOR
18 Mayıs 2022DÜNYA
18 Mayıs 2022GÜNDEM
18 Mayıs 2022YEREL HABERLER
18 Mayıs 2022SPOR
18 Mayıs 2022GÜNDEM
18 Mayıs 2022FOTO-GALERİ
18 Mayıs 2022Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.